“ÇOK OTURMUŞ SİSTEM”
Bolu’nun sağlık hizmetleri noktasında iyi bir konumda olduğunu belirterek,
“Biz Bolu’da, sağlık tesisleri açısından, ya da insanların sağlık tesislerinden faydaları için, onların ulaşımları açısından performans değerlendirmesi zaten sürekli yapıyoruz. Bolu, sağlık tesisleri açısından çok güçlü ve nüfusuna da oranla aslında çok oturmuş sistemi olan bir şehir” dedi.
“DEZAVANTAJA DÖNEN HALLERİ VAR”
Hizmetlerin kalitesinin iyi olmasının, çevre illerden talebe neden olduğunu belirterek,
“Tabi getirdiği avantajlar var tabi dezavantajlar da var. Bizim şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza karşı da dezavantaja dönen halleri var. Şimdi üniversite hastanesinden tedavi almak, tahlil ve tedavi için başvurmak çok kıymetli bir şey fakat bir yoğunluk olduğunda fiziki şartlar yetmiyorsa da çok içinden çıkılmaz hale dönen bir şey” ifadelerini kullandı.
“ÜNİVERSİTE HASTANEMİZE GELDİKLERİNİ GÖRÜYORUZ”
Güner, vatandaşların üniversite hastanesini tercih ettiğine dikkat çekerek,
“Gelen hastalarımızın nereden geldiğine baktığımızda Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce’den komşularımız geliyorlar. Üniversite hastanemize geldiklerini görüyoruz. Devlet hastanesine değil. Çünkü üniversite hastanesinde görev yapan hekimlerimiz son derece sağlıklı ve doğru kararlarla bu süreçleri yönetebiliyorlar” şeklinde konuştu.
“ŞİMDİ YER VE ZEMİN ÇALIŞMALARINI YAPIYOR BAKANLIK YETKİLİLERİ”
Başkan Güner, yeni hastanenin kısa sürede tamamlanacağını ve zemin çalışmalarının başladığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:
“Bakan beyin çok güzel bir teklifi oldu. Dedi ki biz İstanbul’da yaptık, acil durum hastanesi olarak. Burada da aynı şekilde çelik kontrüksiyon bir binayı hizmete açmak çok daha hızlı olur. Bunu uygulayabiliriz. 200, 250 belki 300 yatak kapasiteli bir hastaneyi buraya kazandırabilirsek, buradaki yoğunluğu çözeriz dedi. Şimdi yer ve zemin çalışmalarını yapıyor bakanlık yetkilileriz.”