Yapılan çalışmalar ve komutanlığı ihtiyaçları hakkında bilgi veren Çorak, Bolu’nun kırsal bölgelerinde uygulamaya alınan güvenlik kamerası sitemlerine dair bilgi verdi.
“MALZEMELERİNİ ÇEŞİTLİ FİRMALARDAN TEDARİK ETTİK” ( igm 3.gün kayıt 144 / 01:26 başlangıç)
Bolu’da 26 noktada uygulamanın devam ettiğini aktardı.
“Sadece malzemelerin İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanarak, işçiliğinin il jandarma komutanlığı personelince yapılmasıyla bu işin daha düşük, hatta çok çok daha düşük bir bütçeyle yapılabileceğini gördük. 2022 yılında ilk kez İl Özel İdaresi bütçesinden aldığımz parayla direğimizin malzemelerini çeşitli firmalardan tedarik ettik. 2022 yılında başladığımız projede, 2022 yılında 14, 2023 yılında 6, 2024 yılında 6 olmak üzere, toplam 26 noktada kamera güvenlik sitemi kurduk”
“15 BİN LİRAYA KENDİ İMKÂNLARIMIZLA MAL ETTİK” ( 02:14 / başlangıç)
Jandarmanın kendi imkânlarını kullanarak, maliyetleri büyük miktarda düşürdüğünü söyledi.
“Herhangi bir fiber optik altyapı çekmeden, elektrik altyapı kullanmadan yani her ay fatura ödemeden, güneş panelleriyle kırsalda, özellikle yayla ve meralarda, köy bağlantı yolu diye tabir ettiğimiz, 3-4 köyün kesişimi olan kavşaklara kurduğumuz için büyük bir verim elde ettik. Projeyi tamamen kendi teknik personelimiz ile yapmamız sebebiyle, 50 bin liraya mal olacak bir direği, yaklaşık 15 bin liraya kendi imkânlarımızla mal ettik”
“PROJE 81 İL JANDARMA KOMUTANLIĞINA ANLATILDI” ( DK 03:38 başlangıç)
Çorak, projenin, Türkiye’de 81 ile örnek olduğunu aktardı.
“Yaptığımız projeyi dönemimizin Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Sayın Arif Çetin’e arz edilmiş olup, sonrasında projenin beğenilip, tüm Türkiye’de uygulanabilir örnek proje seçilmesinden ötürü, proje 81 il jandarma komutanlığına anlatılmış, proje detaylarının nasıl olacağıyla alakalı tüm bilgiler verilmiş ve diğer illerde de aynı proje uygulanmaya başlamıştır”