Bolu’da, Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında, Kent Meydanı’nda etkinlik gerçekleştirildi.
Etkinlik kapsamında arama – kurtarma ekipler, afetlerde kullandıkları ekipmanları tanıttı.
Çocuklar için parkur hazırlandı. 6 farklı istasyonun olduğu ve her istasyonda öğrencilerin farklı görevler yaptığı 2 alanda, öğrenciler yarışma fırsatı buldu.
“FARKINDALIĞIN KAZANDIRILMASI İÇİN DÜZENLENDİ”
AFAD İl Müdürü Ümit Doğan, afet risklerinin azaltılması için her an hazırlıklı olmak belirtti.
“13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü'nde çocuk ve gençlere doğrudan ulaşabilen okullarımız, afet eğitimlerinde ana aktör olarak kabul edilmiş; okulların, topluma hizmet eden kurum ve kuruluşlarla iş birliğinin önemli olduğu ve afet eğitimlerinde ortaklaşa çalışmalar yürüterek topluma afet farkındalığının kazandırılması amacıyla bu etkinlik düzenlenmiştir. Afet risklerinin azaltılması bir güne değil, her ana yayıp hazırlıklı olmamız gerektiğini belirtir”
“HER AN DEPREME HAZIRIZ”
İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü, tüm afetlere hazır olduklarının mesajını verdi.
“Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB ekipleri olarak afetlerin getireceğin can ve mal kayıplarını azaltmayı ve önlemeyi hedefliyoruz. Plan, müdahale ve iyileştirme için yapılan harcamaları azaltmak, ülke kaynaklarının etkili kullanımını mümkün hale getirmek ilkesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deprem gerçeğini değiştiremesek de depreme karşı Devlet’imizin tüm kurumlarıyla önlemler alarak, yetişmiş personelimiz, insan personelimiz, arama – kurtarma ekiplerimiz, ekipmanlarımız, donanımlı araçlarımızla her an depreme hazırız”
“BİR GÜNLE SINIRLANDIRMAMALI”
Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, afet öncesi yapılacak yatırımın önemli olduğunu belirtti.
“Araştırmalar, afet öncesi yapılan her bir birimlik yatırımın afet sonrası en az 14 birimlik ekonomik kaybı önleyebildiğini ortaya koymaktadır. Ortaya konulan bu rakamlar, erken müdahale ve önleyici tedbirlerin ne kadar değerli olduğunu açıkça göstermektedir. Afetlerin etkilerini azaltmanın en etkili yolu önceden planlama ve bilinçlenmedir. Yapısal güvenlikten toplumsal dayanışmaya, bireysel farkındalıktan yerel yönetim stratejilerine kadar tüm unsurlar afet risklerini azaltmanın güçlü birer parçasıdır. Afet bilincinin sadece bir günle sınırlandırmamalı, her daim diri tutmalıyız”