Bolu Gölcük Platformu, Gölcük Tabiat Parkı’ndaki kır evlerine ilişkin, “Gölcük’ü yok edecek bu yapılar, evet çürüsün” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gölcük Tabiat Parkı’nın işletme haklarını 2040 yılına kadar Bolu Belediyesine vermişti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Bolu Belediyesinin tabiat parkının işletmesine dair yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek, sözleşmenin feshedildiğini açıkladı. Tabiat parkının işletme hakları Bolu Belediyesinden alındı. Bolu Gölcük Platformu da son yaşananlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Platform Sözcüsü Erol Perçin tarafından okunan basın açıklamsında, Gölcük’e yapılan bungalov evlerin kullanılmaması gerektiği belirtildi. Evlerin çürümesinin uygun olacağı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“KULLANIMA AÇILMASI GÜNDEME GETİRİLDİ”

“Gölcük Platformu olarak yedi sene önce Bolu’muzun eşsiz güzelliklerinden Gölcük Tabiat Parkının yapılaşmaya açılmasına, doğa katliamına karşı Bolu halkıyla birlikte bir mücadeleye başladık. Tekrar belirtmek isteriz: Bilirkişi raporuna, mahkeme kararlarına ve Bolu halkının taleplerine rağmen yapılar inşa edildi, üstüne üstlük kullanıma açılması gündeme getirildi.

“GÖLCÜK’Ü YOK EDECEK”

Mahkeme süreci yaşanırken bir oldu bitti ile Gölcük’ün konaklamaya açılmasına yönelik bungolovlar  konduruldu. Şimdi bize ‘Bu yapılar zaten yapıldı, orada çürüsün mü?’ diyenlere tekrar söylüyoruz! Kullanıma açıldığı takdirde yakın gelecekte Gölcük’ü yok edecek bu yapılar, evet çürüsün.

“KİMSE BİZE TALANCIDAN TALANCI, KİRACIDAN KİRACI BEĞENDİREMEYECEK”

Kimse bize talancıdan talancı, kiracıdan kiracı beğendiremeyecek. Dün ‘Abant’ı Davos yapacağız!’ nidalarıyla oradaki doğal yaşamı onlarca endemik türü tehlikeye atanların karşısına nasıl dikildiysek, yaylalarımızın meralarımızın talanına nasıl sessiz kalmadıysak, doğamızı bir avuç azınlığın sonsuz tahakkümüne Gölcük’te de izin vermeyeceğiz.

“BİZİM DERDİMİZ YAŞAM ALANLARIMIZIN KORUNMASI”

Sorumluluk hangi kurumun olursa olsun, daha önce defaatle dile getirdiğimiz gibi bizim derdimiz çocuklarımızın geleceği doğal yaşam alanlarımızın korunmasıdır. Kullanım koruma dengesinin gözetilmesidir. Talan, rant yollarının değil, bilimin ve tekniğin ışığında daha fazla nasıl koruruzun tartışılmasıdır. Burdaki en büyük kamusal yarar Gölcük’ün tabiat parkı olarak kalması, oldu bittiyle yapılan bungolovların kaldırılması ve bu kararı verenlerden kamu zararının hesabının sorulmasıdır.

Gölcük Platformu olarak, Bolu halkı adına süreci yakından takip etttiğimizden, taleplerimizin aksine gelişecek her türlü girişimin karşısında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Editör: Ahmet İshak GÜLEN