Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gönül Coğrafyamız Kardeş Şehirler’ ve ‘Örnek İnsanlar Kitap Projesi ile ‘Türkülerimiz Genç Ozanlara Emanet’ programında “Şam” ve '' Muhammed Ali” nin anlatımı büyük beğeni topladı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, kurum müdürleri, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Tarihimizde önemli bir yere sahip olan örnek insanların ve manevî değeri olan şehirlerimizin önemini fark ve idrak etme, farklı coğrafyaların tanınması ve tarihte yaşanan olaylar hakkında öğrencilerin bilinçlenmesi amacıyla “Gönül Coğrafyamız Kardeş Şehirler Kitap Projesi” ve “Örnek İnsanlar Kitap Projesi” kapsamında “Şam” ve “Muhammed Ali” anlatıldı.
TÜRKÜ DİNLETİSİYLE ANADOLU’DAN EZGİLER SUNULDU
Programda ilk olarak, Dörtdivan Yunus Emre imam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Muhammed Taha Doğangün ve ona eşlik eden öğretmeni Cem Çakmak türkü dinletisiyle Anadolu’dan ezgiler sundu.
TARİHİ SIRTINDA TAŞIYAN ŞEHİR: ŞAM
Türkü dinletisinin akabinde Yunus Emre Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencilerinin büyük bir özenle hazırladığı Coğrafyamız Kardeş Şehirler’den Şam’a konuk olundu. Tarihi Sırtında Taşıyan Şehir Şam’ın tarihi ve önemi hazırlanan sunum ve öğrencilerin anlatımıyla tam not aldı.
ÖRNEK İNSANLAR KİTAP PROJESİ'NDE “MUHAMMED ALİ” ANLATILDI
Programın devamında İzzet Baysal Ortaokulu öğrencileri tarafından Spor dünyasında “tüm zamanların en büyüğü” olarak anılan boksör ve insan hakları savunucusu örnek insanlardan Muhammed Ali’nin hayatı ve verdiği mücadeleler görsel unsurlarla anlatıldı.
Programın sonunda Atatürk ortaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde türkülerimiz genç ozanlara emanet korosu Anadolu’dan ezgilerle dinleti sundu.
“KİTAP OKUMA ÖNEMLİ AMA OKUDUĞUNU İFADE EDEBİLMEKTE”
Programın sonunda konuşma yapan Bolu Erkan Kılıç, kitap okumanın öneminde işaret ederek; “Maalesef yeterinde kitap okumuyoruz. Projemiz çok anlamlı ‘Gönül Coğrafyamız Kardeş Şehirler ile Şam şehri ve bu şehirde yaşayan büyükleri hatırlamış olduk. Bunu yanında efsane boksöründe hayat hikayesini çocuklarımız çok güzel ifade etti. Kitap okuma önemli ama okuduğunu ifade edebilmek, yorumlayabilmek, analiz edebilmekte önemli. Çocuklarımızla gerçekten gurur duyuyorum. Yetişmiş spikerler gibi sahnede hiçbir hata yapmadan okuduklarını aktarabildiler. Önemli bir çalışmaya imza attılar. Kendilerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
“TEKNOLOJİ İLE BİLGİ ÇAĞINDA KİTAPLARDAN UZAKLAŞIYORUZ”
Vali Ekran Kılıç, büyük devlet olmanın kendini geliştirme ve okuyan toplumlarda geçtiğine dikkat çekerek; “Geliştirme de ancak kendimizi öğretmenler rehberliğinde geliştirip daha çok okumaktan geçiyor. Okuyan kişilerin becerileri, kabiliyetlerin artmasıyla beraber bunun yansımaları ülkemize, ülkemizin sanatına sporundan ekonomisine her türlü alana yayılıyor. Hep yabancılara imreniyoruz ama biz bunu başarmalıyız. Teknolojinin gelişmesiyle beraber cep telefonları, bilgisayar, internet artık bilgi çağında çocuklar kitaplarda daha çok uzaklaştılar ve sıkılıyorlar. Bunu yıkmamız gerekiyor. Özellikle dikkat dağınıklığı bundan dolayı oluyor. O yüzden fiziki anlamda kitap okumak önemli. Her beraber düşünmemiz, kafa yormamız ailece kitap okumamız gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.
TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİLDİ
‘Gönül Coğrafyamız Kardeş Şehirler’ ve ‘Örnek İnsanlar Kitap Projesi ile ‘Türkülerimiz Genç Ozanlara Emanet’ etkinliği Bolu Valisi Erkan Kılıç, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrencilerin toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.