Bolu’da, dezavantajlı bireylerin tekerlekli sandalye tamiratlarını, teknik lise üstlendi.
Bolu Valiliğinde, “Akülü Tekerlekli Sandalye Tamir Atölyesi İşletme İşbirliği Protokolü” imzalandı. Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında gerçekleştirilen protokol töreninde kurum müdürleri ve Bolu’daki dezavantajlı birey derneklerinin temsilcileri yer aldı. İmzalanan protokol kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan atölyede, öğrenciler tarafından dezavantajlı bireylerin tekerlekli sandalyelerinin tamirat işleri yapılacak.
“TAMİR NOKTASINDA CİDDİ SIKINTI YAŞIYORLAR”
Engelli bireylerin şehir hayatıyla iç içe olması gerektiğini vurgulayan Vali Erkan Kılıç, “Engelli sayıları genelde ülke nüfuslarının yüzde 10’una tekabül ediyor. Bolu'da da aynı şekilde engelli bireylerimiz var. Bunların sosyal hayata katılmalar, şehrin fiziki imkânlarından yararlanmaları kendilerine daha güçlü bir birey olarak hem kabul ettirebilmeleri, kabul görmeleri açısından bu projenin yürütülmesi son derece önemli. Bu vatandaşlar, kardeşlerimiz evlerden dışarıya bunları çıkarak insanlarla sosyal hayatla bütünleşmeleri arkadaşlarıyla bir araya gelmeleri anlamında bu imzalayacağımız protokol son derece önemli. Bolu ilinde engelli olup akülü araba kullanan çok sayıda vatandaşlarımız var. Kimisi ekonomik sebeplerle, kimi ulaşamama sorunlarından dolayı akülü arabaların da arıza meydana geldiğinde bunları tamir noktasında ciddi sıkıntı yaşıyorlar” diye ifade etti.
“SOSYAL HAYATIN İÇERİSİNDE OLMALARI ÖNEMSİYORUZ”
Bundan sonraki süreçte Mesleki Ve Teknik Lisesinde bulunan atölyede öğrenciler tarafından bu sıkıntıların giderileceğini söyleyen Vali Kılıç, “Bu konuda taleplerini ilimizdeki engelli dernekleri başkanları bizlere ilettiler. Bu konuda neler yapılabilir noktasında arkadaşlarla bir araya geldik. Bizim milli eğitim müdürlüğü bünyesinde olan mesleki ve teknik lisemiz var. Lisenin atölyelerinde bu işlerle uğraşacak deneyimli usta öğreticilerimizle beraber bu akülü arabalardaki bakım, onarım, tamir işlerini bizler yapmak istiyoruz. Ekonomik durumu olmayan vatandaşlarımızı sosyal yardımlaşmadan bizler destek olacağız. Onun dışında hayırseverlerden de destek alarak bu kardeşlerimizin hayata daha fazla tutunmaları sosyal hayatın içerisinde olmaları önemsiyoruz. Bunun için bu projede bizler onlara destek vereceğiz derneklerimiz, Milli Eğitim, Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ile beraber bu projeyi hayata geçirip engelli kardeşlerimizin mağduriyetini gidermeye çalışacağız” dedi.
AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE TAMİRİNİ ÖĞRENCİLER YAPACAK
Bolu’da, dezavantajlı bireylerin tekerlekli sandalye tamiratlarını, teknik lise üstlendi.
Editör: Ahmet İshak GÜLEN
Yorumlar