Bolu’da hayata geçirilen Bağımlılıkla Mücadele Kurumlar Arası İş Birliği Projesi kapsamında 12 bağımlı hastaya iş imkânı, 2 hastaya ise barınma imkânı sağlandı. Yeni protokol imzalandı.

Bolu Valiliği koordinesinde, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğinde gerçekleştirilen protokol çerçevesinde, bağımlılıkla mücadele ediliyor. Bağımlılıkla Mücadele Kurumlar Arası İş Birliği Projesi kapsamında 1 yıl içerisinde 127 kayıtlı hastaya ulaşıldı. Takip edilen ve projeye alınan bağımlı hasta sayısı 71. Projeye alınan hastalardan 27 tanesi kurumlar arası iş birliği gerektiren hasta grubuna dâhil edildi.

SOMA KATLİAMI’NIN 10’UNCU YILINDA 301 MADENCİ ANILDI SOMA KATLİAMI’NIN 10’UNCU YILINDA 301 MADENCİ ANILDI

İŞ VE BARINMA İMKÂNI SAĞLANDI

Kurumlar arası iş birliği projesine dâhil edilen hastalardan 12 tanesine, günlük yaşantısına geri dönebilmesi için iş imkânı sağlandı. Barınma sorunu yaşayan 2 kişi ise eve yerleştirildi. İşe ihtiyacı olanların yüzde 50’sinin iş sahibi olduğunun altı çizildi. Öte yandan, projenin 1 yıllık süreci kapsamında, yeni bir sistemin devreye alındığı ve bağımlı hastaların evlerinde ziyaret edilerek, sürece dâhil edildiği aktarıldı.

PROJE UZATILDI

Bolu Valiliğinde gerçekleştirilen toplantı ile 2022 Aralık ayında başlayan projede yeniden protokol imzalandı. 20 kamu kurumu ve sivil toplum örgütleri protokole imza attı. İmza töreninde konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, tedavisi yapılan bağımlı hastaların, hayata kazandırılmasında önemli bir yol alındığı aktarılarak, “Bu proje 1 yıl uygulandı ve gerçekten yüzde 50 gibi, bu maddeyi kullanan kişilerin işe yerleştirilmeli ve barınma ihtiyaçları karşılanmış oldu. Bu gerçekten bizim için de sevindirici bir durum. Alkol ve madde bağımlılarıyla ilgili biliyorsunuz, bizde AMATEM var. Burada tıbbi yönden bir tedavi uygulanıyor bağımlılara. Bunlar tekrar hayatın içerisine girdiklerinde bunların yaşamlarını sürdürebilmeleri noktasındaki eksiklerinden dolayı tekrar maddeye dönüyorlar. Bunu ortadan kaldırmak için başta istihdam edilmeleri, iş sahibi olmaları. Barınma yeri olmayanların barınma yeri ihtiyaçlarının karşılanması, onun dışında ekonomik, maddi destekle başka aklımıza ne gelirse, zaten çalışma esnasında hocalarımız tarafından bire bir, yüz yüze görüşmelerle tespit ediliyor. Tedavi boyunca bunlar izlenerek, bu yönden de kurumsal bazda da eksiklerin tamamlanması hedefleniyor” dedi.

Editör: Ahmet İshak GÜLEN