Bolu’da İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen “Polisim Yanımda Mahallem Güvende” projesi çerçevesinde 44 mahallenin huzur ve güvenliğinin devamlılığı amacıyla muhtarlarla bir araya gelindi

Bolu Bilim ve Sanat Merkezindeki toplantıya; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Mehmet Avcı, AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, İl emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, muhtarlar ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, ilk olarak İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in açılış konuşması yaptı.  Dağdeviren, “44 mahallemizin akil insanları ve mahallesinin derdini problemini bilen muhtarlarımız var.  “Polisim yanımda mahallem güvende” projesi ile her mahallemize amir rütbesinde bir personel ve bir memur eşleştirdik. Hem muhtarımızın 7/24 esasına göre istediği anda ulaşabilecek hem de muhtarımız mahallesinde asayiş ve güvenlik konularında 24 saat derdini anlatabilecek, görüş alışverişinde bulunabilecek, rahatlıkla irtibat sağlayabilecek” şeklinde konuştu.

“MAHALLERİMİZDEKİ TÜM SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİLECEK”

Dağdeviren, amaçlarının mahallelerin problemlerini kolayca çözülmesini sağlamak olduğuna dikkat çekerek; “Sorumlu amir ve personelimizde sorunu rapor haline getirip toplum destekli polisliğimiz hem mahallelerin analizini, suç trafiğini çıkarmak hem de mahallelerdeki emniyet tedbirini ilgili şubelere aldırtabilmek için analizini yapıp tedbir alınması noktasında bildirim yapacak.  Bizde ne gibi asayiş sorunu var ona göre tedbir alacağız. Buradaki amacımız mahallelerimizin asayişinin sağlanmasını polisle birlikte mahallesinin problemini rahatlıkla anlatabilmesi ve aradığı her anda yetkili birine ulaşabilmesi, dolayısıyla mahallenin problemlerini kolayca çözülebilmesini sağlamak. Bu proje hayata geçeli iki hafta oldu. Raporları geldi. 44 mahallemizde şu ana kadar kabahatler kanununda 297 tane işlem yapılmış. Süreç başladıktan sonra tüm sorunlara çözüm üretilecek.” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLARIMIZIN ÖNEMLİ GÖREVLERİ VAR”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, muhtarların en önemli görevlerinden bir tanesinin bulundukları alanda herhangi bir suç işlenmişse veya işlenme ihtimali varsa bunu emniyetle paylaşması şeklinde nitelendirerek; “Bunu sistematik, düzenli bir şekilde hayata geçirilmesi kapsamında bir projeye bağlı olarak yürütülmesi ve her mahallede emniyet temsilcilerinin, görevlilerinin olması muhtarlarımızın onlarla daha yakın diyalog içerisinde olarak suçla mücadele bizlere bunun katkısı çok fazla olacaktır” dedi.

“BAZI NOKTALARIMIZDA GÜVENLİK KAMERALARI YOK”

BOLU ARAMA KURTARMA EKİBİ ÇETİNKAYA’YI ZİYARET ETTİ BOLU ARAMA KURTARMA EKİBİ ÇETİNKAYA’YI ZİYARET ETTİ

Teknolojinin ilerlemesiyle beraber suçların türlerinin arttığına dikkat çeken Vali Kılıç, “Suçla mücadelede farklı yöntemlerin teknolojiden yararlanarak kullanılması gerekiyor. Çok çetrefilli suçlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bazı noktalarımızda güvenlik kameraları yok. O noktalarda suçla mücadelede yine sizin vereceğiniz katkılar son derece önemli. İdarede, katılımcı ve yönetim anlayışı aslında idarenin olmazsa olmazlarından. Her idare eğer katılımcı anlayışla sorunları çözmeye çalışırsa daha iyi sonuç alıp, hedefe daha kolay ulaşabilir. Suçla da aynı şekilde burada bu mücadelede ortak olarak gördüğümüz muhtarlarımız, vatandaşlarımız, kamu görevlileri bunu ne kadar genişletirsen o kadar mücadele anlamında başarıya ulaşma şansımız daha fazla oluyor” diye konuştu.

“SUÇ ORANI AZALACAK”

“Polisim Yanımda Mahallem Güvende” Projesi ile suç oranlarının daha da azalacağını vurgulayan Vali Kılıç; “Bolu insanının kanunlara ne kadar bağlı olduğunu ilinin güvenliğinin sağlanması noktasında ne kadar duyarlı olduğunun da göstergesidir.  Bizim Emniyet Müdürlüğü Personeli ve Jandarma Personeli suçla mücadelede elinden gelen gayreti gösteriyor. Aydınlatılmamış, faili meçhul olay kalmaması için emniyet ve jandarma 24 saat durmadan görevi başında bu mücadeleyi veriyor. Biz bunun daha iyi olması, ilimizdeki suç sayılarının hem mala karşı hem kişilere karşı işlenen suçların daha da aşağılara çekilmesi noktasında Emniyet Müdürlüğümüz güzel bir proje hazırladı. Bununla beraber bizim buradaki suç oranımız daha da azalacak. Bu il bizim. Bolu yaşanabilir bir il. Polisin, Jandarmanın burada çok büyük katkısı var. Çünkü insanlar huzurun olduğu, suçun işlenmediği veya minimum seviyelerde olduğu yerlerde yaşamak istiyor. Onun için Bolumuzu biz daha da iyi yerlere getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü komiseri tarafından yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapıldı.  Bireysel ve kurumsal sorumluluk bilinci içerisinde, muhtar ve vatandaş ile bütünleyici bir yaklaşımla iletişime geçilmesi, suç ile karşılaşan vatandaşın farklı kurum ve kişiler  üzerinden çözüm arayışında olmasının önüne  geçilerek , mağduriyetlerinin  önlenmesi amacıyla polisim yanımda mahallem güvende projesi” ile 88 personelin görevlendirildiği bildirildi.

Sunumda ayrıca, projenin hedefleri, yapılacak faaliyetler, mahalle durum raporları ile projenin sorumluluk alanı ve hedef gurupları aktarıldı. 

İSTEK VE TALEPLER DİNLENDİ

Sunumun ardından soru cevap bölümü ile muhtarların istek ve talepleri dinlendi.

Editör: Ahmet İshak GÜLEN