Bolu'da havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar, kar ayakkabısı alırken bazı vatandaşlar ise eski ayakkabılarını tamir ettirmek için tamir dükanlarının yolunu tuttu.

Gölyüzü mahallesinde 1980 yılından bu yana yaklaşık yarım asırdır, ayakkabı tamirciliği yapan İsmail Özkan, vatandaşlara karda hangi tür ayakkabı giyileceği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Özkan, alım gücü düştüğü için çok sayıda vatandaşın ayakkabılarını tamir ettirmeye getirdiklerini belirtti.

“ALIM GÜCÜ DÜŞTÜĞÜ İÇİN TAMİR ETTİRMEYE GELİYORLAR”

METE YARAR, YERLİ SAVUNMA SANAYİNE DİKKAT ÇEKTİ METE YARAR, YERLİ SAVUNMA SANAYİNE DİKKAT ÇEKTİ

 “Vatandaşların alım gücü düştüğü için genellikle tamir için geliyorlar. Yaz, kış fark etmeksizin yazlık ya da kışlık bot ve çizmeler sürekli tamir edilmeye geliyor. Tamirler genellikle 20 TL’den başlıyor; yapılan işin türüne göre değişiyor. Örneğin, alt değiştirme, topuk yapma, yırtık onarma gibi işlemler farklı fiyatlarla yapılabiliyor”

“SUNİ DERİ VE HAKİKİ DERİ AYIRT EDİLEMİYOR”
Vatandaşların suni ve hakiki deri arasındaki farkı bilmedikleri için sorun yaşadıklarını ifade etti.

“Ayakkabı satın alırken vatandaşlar deri mi, suni deri mi olduğunu bilemiyorlar. Suni deri, soğuk havaya dayanıklı değildir ve büküldüğü zaman kolayca yırtılabilir. Yırtıldığında tamiri zorlaşır ve değiştirilmesi gerekebilir. Ayakkabı çıkarılırken de yırtılma olabilir. Oysa hakiki deride böyle bir sorun olmaz. Deri sadece bükülür, fakat kırılma ve kopma yaşanmaz. Alırken "hakiki deri" olup olmadığı sorulursa, daha iyi olur. Çünkü genellikle suni deri de "deri" olarak satılabiliyor. Suni derilerin de kaliteleri farklıdır, ancak vatandaş bunu bilemediği için kullanıyor”

Editör: Oğuzhan Eke