Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, yeni açılan Entegre Merkezi ile birlikte 222 yatak kapasitesine ulaştı. 4 ana bilim dalında hizmet veren yeni Entegre Merkezi'yle birlikte klinik sayısı 9'a yükseldi. İstanbul, Ankara ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden gelen hastalar Bolu'da tedavi görüyor.

Birçok ilde aylar sonrasında sıra bulabilen hastalar Bolu'da anında tedavi oluyor. Tedaviye başlanmasıyla birlikte hasta memnuniyetinin arttığını söylüyor BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali Keleş. Fakülteye 2021'de 100 bin, 2022'de 200 bin kişinin başvurdu. 2023 yılındaki hedef 250 binleri görmek.

KETEM VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İŞBİRLİĞİYLE SAĞLIK SOKAĞI AÇILDI KETEM VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İŞBİRLİĞİYLE SAĞLIK SOKAĞI AÇILDI

“HASTA MEMNUNİYETİ ARTTI”

3 hafta önce hizmete açılan entegre kliniğinde önce hastaların gerek varsa diş taşı temizliğini yapılıyor ardından dolgu, kanal tedavisi ve protezine bakılıyor.  BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ali Keleş, “Hasta memnuniyetimizin de çok hızlı bir şekilde arttığını görmekteyiz. Klinikte muayenehane konforuna sahip bir şekilde hasta hizmeti sunmaktayız. Cerrahi işlemler dışındaki ameliyat dışındaki 4 büyük işlem bu klinikte tek başına yapılmaktadır. Hastamız başvurduğu anda tedaviye almaktayız. Önce hastalarımızın gerek varsa diş taşı temizliğini yaparak hemen sonrasında dolgusuna, kanal tedavi ve protezine bu bölümde tek başına bakmaktayız” şeklinde konuştu.

NİTELİKLİ TEDAVİLER İÇİN HASTALAR BOLU’YU TERCİH EDİYOR

İl dışından hastalar geldiğine dikkat çeken Ali Keleş, “Özellikle bazı nitelikli tedavilerde genel anesteziyle çocuğun uyutularak tedavi yapılması tedavisinde Ankara dahil olmak üzere birçok ilden bize başvuru var. Bu kliniğin de açılmasıyla hasta sirkülasyonu çok arttı. Hastalar daha çok başvuru yapmaya başladı” dedi.

ORTODONTİDE BEKLEME SÜRESİ KISALDI

Prof. Dr. Keleş, tel takılarak çapraşıkların düzeltildiği, ortodonti ana bilim dalında da bekleme süresinin kısaldığına işaret ederek;  “Normal bir diş hekimliği fakültesinde çapraşıkların giderilmesi için tel tedavisi yaklaşık 4 yıl kadar randevu bekleme süresi oluşturuyor. Biz bunu 3 aya düşürdük. Onu da daha da kısaltma peşindeyiz. Ocak ayından itibaren gelen her hastayı tedaviye alma sürecine geçmeyi umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Ahmet İshak GÜLEN